Zo wordt uw kantoor een stuk duurzamer

Zo wordt uw kantoor een stuk duurzamer

Het is niet voor niets dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt. De nood dat de gehele wereld meewerkt aan een groenere wereld is groot. Elke stap richting duurzaamheid is belangrijk en essentieel, dus waarom zou u op kantoor ook niet een steentje bijdragen? Tevens zorgt een duurzamer kantoor er niet alleen voor dat u het milieu ontlast, het kan u op lange termijn ook veel kosten schelen! Lees in deze blog hoe u met een paar simpele aanpassingen en waardevolle investeringen, uw kantoor een stuk duurzamer maakt.

Stap over naar LED
Het is even een kleine investering, maar het zal uw kantoor ontzettend lonen als u de overstap maakt naar LED verlichting. Met deze verandering kunt u in een jaar behoorlijk wat energie besparen. Hoe meer verschillende ruimtes uw kantoor heeft, hoe meer energie uw kantoor verbruikt en u dus kunt besparen door LED verlichting. Aparte ruimtes zijn bijvoorbeeld vergaderruimtes, individuele werkplekken, kantines etc.

Afval scheiden
Het is niet voor niets dat de overheid flink wat geld investeert in afval scheiden. Helaas wordt dit in veel kantoren nog niet goed gedaan, terwijl het eigenlijk vrij simpel is. Zet een belangrijke stap en begin met het scheiden van papier, plastic, glas en GFT-afval.

Duurzaam schoonmaken
Veel schoonmaakmiddelen bevatten agressieve chemische middelen. Denk bijvoorbeeld aan bleek. Deze chemische middelen zijn erg belastend voor het milieu. Gelukkig is het niet nodig om deze middelen te gebruiken om kantoren hygiënisch te houden. Er zijn voldoende milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen verkrijgbaar die hetzelfde resultaat geven. Informeer of uw schoonmaakbedrijf een overstap wil maken. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u misschien overwegen om over te stappen naar een schoonmaakbedrijf die gespecialiseerd is in milieuvriendelijk schoonmaken van kantoren.

Milieuvriendelijk papier
Op de meeste kantoren wordt erg veel papier verspilt. U kunt dit tegengaan door niet alles te printen, maar meer gebruik te maken van digitale middelen. Daarnaast kunt u veel papier besparen door dubbelzijdig te printen. Stap ook over naar milieuvriendelijk papier die niet gemaakt is van hout uit natuurlijke bossen. Denk bijvoorbeeld aan Double A papier.

Ga voor meer groen
Een duurzaam kantoor is ook een letterlijk groen kantoor. Meer planten op kantoor is goed voor een zuivere lucht en een betere luchtvochtigheid. Daarnaast zijn planten ook goed voor de gezondheid en productiviteit van de werknemers.

Op de fiets
Niet alleen binnen de kantoormuren kunt u een bijdrage leveren aan een duurzamer leven. Ook  buiten de kantoormuren. Pak bijvoorbeeld de fiets naar kantoor, zeker wanneer u minder dan 7 kilometer van uw werk af woont. Woont u verder weg, overweeg dan het openbaar vervoer of onderzoek of carpoolen mogelijk is. Naast dat het beter is voor het milieu, bespaart u ook flink op de brandstofkosten.

Duurzaam kantoormeubilair
Vervang stap voor stap het bestaande kantoormeubilair voor duurzaam kantoormeubilair. Bijvoorbeeld meubilair gemaakt van duurzame materialen en/of meubilair dat erg lang meegaat.

Vervang plastic bekers
Afval beperken helpt enorm om het milieu te ontlasten en daarnaast kosten te besparen. Een belangrijke stap hierin is het vervangen van plastic bekers met mokken. Laat werknemers bijvoorbeeld hun eigen mok meenemen naar het werk waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. Vervang ook plastic roerstaafjes met gewone koffielepels.