Werken met warm weer? Zo kom je beter je dagen door!

Werken met warm weer? Zo kom je beter je dagen door!

De afgelopen dagen is het lekker warm geweest buiten en misschien ook wel op kantoor. Niet altijd een pretje, zeker niet als je de dagen productief wilt doorkomen. Aangezien er vast nog meer warme (of hete) dagen aankomen, hier wat tips om de warme dagen door te komen op het werk!

Tips om de hitte te weerstaan:

1. Vaker een pauze
Neem geregeld even een pauze. Heb je fysiek werk? Stel het meest zware werk dan nog even uit.

2. Luchtige stoffen
Stoffen zoals polyester zijn vaak lekker goedkoop, maar ademen niet en kunnen juist erg gaan plakken. Draag tijdens deze warme dagen dus liever katoenen kleding die tevens ook luchtig zijn. Een strakke broek met strak shirt is dus niet aan te raden.

3. Veel water drinken
Hoe warmer het is, hoe meer vocht je verliest. Dit vocht moet je weer aanvullen. Drink daarom wat extra water. Normaal gesproken is het advies om 1,5 liter vocht per dag te drinken, op deze zinderende dagen mag dit best wat meer zijn!

4. Wees matig met alcohol
Een vrijdagmiddagborrel in de zon is natuurlijk erg aantrekkelijk, maar veel alcohol drinken tijdens deze hitte is geen goed idee. Alcohol onttrekt vocht uit je lichaam en dat vocht heb je nu juist nodig.

5. Veel smeren
In deze zon kun je binnen 10 minuten al verbranden. Vergeet jezelf dus niet in te smeren!

6. Zonwering
Zit je op kantoor en komt de zon door het raam recht op je gezicht? Reken er dan maar op dat je het zwaar gaat krijgen. Probeer daarom zoveel mogelijk zonwering te gebruiken. Ook voordat de zon naar binnen schijnt is het goed om de zonwering er al voor te doen. Zo houdt je de warme buiten.

7. Andere werktijden
Is het echt niet uit te houden op het werk met deze hitte? Misschien kun je samen met je baas een soort van tropenrooster afspreken of overleggen of je eerder mag beginnen zodat je vroeger naar huis kunt gaan.

8. Apparaten en lampen uit
Computers, lampen en apparatuur stralen warmte uit. Zet deze daarom uit zodra ze niet meer nodig zijn. Als je het helemaal goed wilt aanpakken verplaats je de apparaten naar een andere ruimte.

9. Airco’s en ventilatoren
Dit is wel een open deur, maar met airco’s en ventilatoren maak je de ruimte al snel een stuk aangenamer. Het is ook best een investering waard!

Extra opletten
Zwangere vrouwen, mensen met een long- of hartaandoening of mensen met een hoge bloeddruk hebben meer last van de warmte dan anderen. Behoor jij hierbij? Let dan ex