Wat zegt uw receptie over uw bedrijf?

Wat zegt uw receptie over uw bedrijf?

Uw receptie of ontvangstruimte is het visitekaartje van uw bedrijf. Het is de plek waar iedereen die het gebouw bezoekt doorheen komt en zich direct een beeld vormt van het bedrijf. Belangrijk dus om daar wat aandacht aan te besteden! Wat zegt uw receptie over uw bedrijf?

Staat er uitnodigend meubilair? Past de uitstraling bij de rest van het kantoor én bij de sfeer die u wil uitstralen? Met deze tips geeft u uw ontvangstruimte een opfrisser.

Gebruik de juiste kleuren
Welke kleuren u in de ontvangstruimte gebruikt, is afhankelijk van het type bedrijf dat u heeft. Groen en blauw zijn bijvoorbeeld rustgevende kleuren die geschikt zijn voor kantoren waar mensen misschien wat gestrest naartoe gaan. Bijvoorbeeld een advocatenkantoor of een huisarts. Wat vaak ook voor eenheid zorgt, is door de kleuren van uw logo terug te laten komen bij de receptie. Subtiele details doen het in zo’n geval vaak beter dan complete wanden of meubelstukken in die kleur, maar ook dit is afhankelijk van het bedrijf.

Zorg dat bezoekers zich welkom voelen
Of het nou potentiële klanten, sollicitanten of andere bezoekers zijn, zorg dat ze zich welkom voelen zodra ze het kantoor binnenstappen. Daar is een taak voor de receptioniste weggelegd, maar zorg dat hij/zij ook de mogelijkheden heeft om bezoekers zich welkom te laten voeren. Zorg bijvoorbeeld dat hij/zij de gasten wat te drinken kan aanbieden. En plaats de receptiedesk idealiter in het midden van de ruimte. Zo is het voor bezoekers direct duidelijk waar ze heen moeten als ze het pand binnenkomen.

Comfortabele en moderne zitplekken
Kunt u zich niet herinneren wanneer uw receptie voor het laatst een likje verf heeft gehad of wanneer er nieuwe meubels zijn geplaatst? Dan is het tijd voor actie. Het meubilair dat u in uw receptie plaatst, moet kwalitatief goed zijn. Zorg ook voor voldoende ruimte, zodat al uw gasten kunnen zitten. Stoelen zijn vaak een geschiktere optie dan banken. Mensen vinden het namelijk over het algemeen niet prettig om dicht bij anderen te zitten. Een stoel of een bank met een tussenstuk, zorgt voor een barrière en de nodige privacy.

Geef uw gasten iets te doen
Afhankelijk van hoe lang bezoekers moeten wachten in de receptie, is het verstandig om ze wat te doen te geven. Leg bijvoorbeeld wat recente kranten of tijdschriften neer of zet een TV in de wachtruimte. Plaats wat salontafels tussen de banken of stoelen, zodat het gemakkelijk is om een magazine of krant te pakken.