Tips voor een pakkende bedrijfsentree

De entree is het visitekaartje van uw bedrijf. Het is van belang dat u meteen een goede impressie achterlaat, de eerste indruk kan een interactie maken of breken. Wilt u indruk maken met uw bedrijfsentree? Lees dan verder.

Sfeer

Het eerste wat opvalt als men over uw drempel stapt is het uiterlijk en de sfeer. Is er nagedacht over de kleuren en de indeling, is er een zitmogelijkheid, heeft het een uitnodigende ambiance? Mensen zullen dit (misschien zelfs onbewust) meenemen in hun keuze om wel of niet met u in zee te gaan. Het is de bespiegeling van uw bedrijf. Wat straal ik uit naar relaties, sollicitanten, bezoekers en medewerkers. Is er om te beginnen een receptionist(e)? Iemand die een drankje aanbiedt en de gast zich welkom laat voelen? Ook de receptiebalie, de achterwand en de verlichting spelen een rol in de sfeer: ze kunnen de ruimte een modern, minimalistisch, landelijk of industrieel uiterlijk geven. Natuurlijk de stijl die past bij uw bedrijf.

Indeling

De indeling van uw entree is ook belangrijk. Waar bevindt de receptiebalie zich? Is dit een logische plek? Idealiter wordt deze in het midden van de ruimte geplaatst, zodat meteen duidelijk is bij binnenkomst waar iemand zich kan melden. Daarnaast moet u nadenken over de functie van de ruimte. Kiest u voor designmeubelen of is een zitje meer dan genoeg? Wilt u een wachtruimte met wachtbanken of heeft u een grotere ruimte waar u social seating kunt plaatsen? Het is van belang dat u op die manier nadenkt over de uitstraling van de ruimte.

Kleur

De mens wordt beïnvloed door kleur. Positief en negatief. Houd hier rekening mee bij de keuze van verf of de kleur van uw meubels. Zorg voor een goede balans. Maar ga ook na welke kleuren het beste passen bij uw bedrijf. Hieronder zetten we op een rijtje wat de invloed is van iedere kleur:

Blauw – Goed om te concentreren, rustgevend.
Oranje – Goed voor creativiteit en productiviteit.
Groen – Een rustgevende kleur, stress verlagend, ontspannend voor de ogen.
Geel – Een goede kleur voor de entree in zachte vorm, inspirerend en goed voor de concentratie, teveel van geel kan stress en nervositeit veroorzaken.
Rood – Kleur van passie en emotie, zorgt voor adrenaline. Let erop dat het vermoeiend is voor de ogen.

Vermijd het volgende:

  • Felle kleuren
  • Spierwit, dit reflecteert licht en zorgt voor vermoeide ogen
  • Saai grijs
  • Donkere kleuren omdat ze voor een somber slaperig gevoel zorgen
  • Strepen of geometrische vormen, omdat ze afleiden

Praktisch

Vergeet de praktische zaken niet om het verblijf voor uw klanten te vergemakkelijken: denk aan kapstokken, een deurmat of een paraplustandaard. Ook folderdisplays kunnen u helpen bij de aankleding van uw entree, dit is wel naargelang de instelling van uw bedrijf. Dat geldt eveneens voor vitrinekasten.
Geef daarbij uw gasten ook iets te doen als ze moeten wachten: leg bijvoorbeeld tijdschriften neer of hang een televisie op. Houd er wel rekening mee dat een televisie ook een stoorfactor kan zijn.