Maak van uw kantoor aan huis een succes

Maak van uw kantoor aan huis een succes

Meer en meer bedrijven zien het voordeel van thuiswerkende medewerkers in. Zo scheelt het medewerkers aanzienlijk wat tijd omdat ze niet langer elke dag op en neer hoeven reizen naar kantoor. Eén van de punten die wel aandacht verdient om van thuiswerken een succes te maken, is een goede inrichting van het kantoor aan huis. In deze blog geven we u een aantal tips om van elk kantoor aan huis een productieve en werkbare omgeving te maken.

Kies een ruimte
De eerste stap naar een succesvolle kantoorruimte aan huis, is om een geschikte plek te vinden. Een plek ver weg van de zaken die kunnen afleiden. Met een computer aan de keukentafel bijvoorbeeld, is het natuurlijk vragen om afgeleid te worden. Daarnaast is zo’n keukenstoel ook niet bedoeld om uren achter elkaar op te zitten. Kies in plaats daarvan een kamer met goede verlichting, een deur die dicht kan en voldoende ruimte om alle benodigdheden kwijt te kunnen. Er zijn verschillende bureaus en kasten die goed passen bij een kantoor aan huis, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Investeren in een ergonomische bureaustoel helpt om alert én comfortabel te blijven gedurende de hele werkdag.

Zorg voor een goede verbinding
Eén van de belangrijkste eisen aan een kantoor aan huis, is een goede verbinding met collega’s op kantoor. Zorg daarom voor een goede internetverbinding, eventueel zelfs met een ouderwetse kabel. Om te zorgen dat alles netjes weggewerkt is, is het verstandig om te kiezen voor een bureau met een kabeldoorvoer, zodat de kabels uit het zicht zijn.

Verlichting is belangrijk
Het belang van goede verlichting wordt vaak onderschat. Op grote kantoren wordt altijd veel geld besteed aan het optimaliseren van de verlichting. Bij een thuiskantoor is hier vaak veel minder met die invalshoek over nagedacht. Geen probleem, plaats het bureau indien mogelijk bij een raam om zo wat natuurlijk licht te vangen. Lukt dat niet? Dan kan een spiegel ook uitkomst bieden om het zonlicht dat binnenkomt te reflecteren door de ruimte. Een optie voor mensen met een kantoor zonder daglicht, is railverlichting. Het voordeel hiervan is dat het licht zich niet concentreert op één plek in de ruimte, maar de kleine spotjes kunnen naar verschillende plekken in de ruimte gewezen worden. Daarnaast heeft ieder kantoor aan huis minstens één goede bureaulamp nodig.

Maak het persoonlijk
Een van de voordelen van een kantoor aan huis is dat u het helemaal kunt inrichten zoals u zelf wilt. Als groene muren voor u bijvoorbeeld ontspannend werken, wat houdt u dan tegen om een muur in uw kantoor aan huis in de juiste kleur te verven? En wilt u uw souvenirs van uw reizen aan de muur hangen? Gewoon doen! Maak van de kamer een kantoor waar u ‘s ochtends naar uitkijkt om weer naar toe te gaan.

Kies voor zakelijk
Hoewel het niet nodig is om in pak met stropdas in uw kantoor aan huis te gaan zitten, kan het wel helpen om zakelijk gekleed te gaan. Dit zorgt voor een duidelijker onderscheid tussen uw privéleven en wanneer u thuis aan het werk bent.

Op welke manier zorgt u voor een prettig kantoor aan huis?