Kleurenserie: rood op kantoor

Kleur heeft veel effect op kantoor. Het is zelfs van invloed op de gemoedstoestand of het productiviteitsniveau. Een vaak gebruikte kleur in de kantooromgeving is wit, beige, grijs en zwart. Kleuren die een mooie basis bieden, maar stiekem een beetje saai zijn. Uit onderzoek blijkt dat werknemers vinden dat een inspirerende werkomgeving bijdraagt aan de kwaliteit van het werk.

We hebben al twee andere kleuren behandeld, namelijk groen en blauw. Deze kleuren hebben als uitwerking dat ze kalmerend en productiviteitsverhogend zijn. In dit artikel behandelen we de (gewaagde) kleur rood. Is dit goed in te zetten op kantoor of is het beter om het te vermijden? Lees snel verder.

Betekenis

Rood is de kleur van passie en emotie. Het is een signaalkleur die meteen opvalt. Het doet het hart sneller kloppen en zorgt voor een dosis energie. Niet gek dus dat rood voor zelfvertrouwen, energie en kracht zorgt. De kleur is geschikt om er echt uit te springen of indruk te maken. Het is een kleur die stimuleert om beslissingen te nemen en het afronden van zaken. Het is dus goed voor ruimtes waar actief gewerkt wordt. Ook kan het in een ontspanningsruimte gebruikt worden om werknemers weer meer energie te geven.


Met mate

Rood is een kleur die wel met mate ingezet moet worden. Teveel rood is vermoeiend voor de ogen, omdat het voor adrenaline zorgt. Ons brein linkt het toch snel aan bloed en dat staat gelijk aan gevaar. Zet het daarom bij accenten in bij onder andere stoelen of als accentkleur op een muur. Aan te raden is het om het te combineren met kleuren die meer kalmte naar boven halen zoals wit of grijs.  Het is geen goed idee om een kamer volledig rood te schilderen. Dit doet de ruimte kleiner lijken en kan voor een onrustig gevoel zorgen als er lang in gewerkt wordt.

Op zoek naar een unieke uitstraling van uw kantoor? Wij kunnen zorg dragen voor de totale inrichting van uw project en/of bedrijfsruimte. Kijk hier voor meer informatie.