Kleurenserie: blauw inzetten op kantoor

We denken het vaak niet, maar kleur heeft een grote impact op onze gemoedstoestand. Kleur is van invloed op ons gedrag, onze ervaringen en onze prestaties. Voor een kantoor is het daarom van belang om na te denken over kleurinstellingen om rekening te houden met welzijn, gemoedsrust, creativiteit en efficiëntie. We zijn sinds kort gestart met deze herhalende kleurenserie waarbij we kleur voor kleur uitleggen wat de voor- en nadelen zijn. Ook geven we tips waar kleuren het beste ingezet kunnen worden. Ditmaal hebben we het over de kleur blauw!

Al veel onderzoekers hebben kleur onderzocht en de impact dat het heeft op onze stemming. Zonder dat we het doorhebben reageren onze hersenen erop en haalt het bepaalde emoties naar boven. Bepaalde tinten werken bijvoorbeeld stimulerend of wekken energie op, terwijl andere kleuren voor sereniteit of reflectie kunnen zorgen.

Betekenis

De kleur blauw haalt bij ons gevoelens van vertrouwen, veiligheid en rust naar boven. Daardoor heeft het een stimulerende factor en zal het de productiviteit en concentratie van uw medewerkers flink opkrikken. Door het stress reducerende karakter is het ideaal om op kantoor in te zetten. Het voordeel van blauw is dat het ook nog eens makkelijk te combineren is met hout of natuurlijke materialen, het zorgt zelfs voor een verfrissend effect. Ook felle kleuraccenten passen er prima bij. Houd er wel rekening mee dat de verschillen in de kleurgradaties blauw anders ervaren worden: een harde kleur blauw helpt om de concentratie te vergroten, terwijl een zachtere variant mensen eerder op hun gemak stelt en kalmeert.

Tips

Om de kleur blauw in te zetten op kantoor zijn er natuurlijk een reeks aan mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om een muur blauw te schilderen, bepaalde elementen zoals kozijnen of deurposten, maar ook een heel plafond behoort tot de opties. De laatste optie lijkt misschien wat apart maar is eigenlijk niet zo’n gek idee aangezien wij deze kleur toch vaak associëren met iets dat zich boven ons bevindt (de blauwe lucht). Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor minder ingrijpende maatregelen zoals blauw meubilair. Wij hebben een groot aanbod hierin, denk bijvoorbeeld aan kasten, banken of akoestische meubelen.

Op zoek naar een unieke uitstraling van uw kantoor? Wij kunnen zorgdragen voor de totale inrichting van uw project en/of bedrijfsruimte. Kijk hier voor meer informatie.