Kantoortrends voor deze lente

Kantoortrends voor deze lente

Als de lente is begonnen begint het bij iedereen te kriebelen. Zelfs de meest serieuze mensen op kantoor hebben stiekem last van de lentekriebels. Iedereen vindt het heerlijk als het seizoen omslaat en alles weer begint te bloeien. Mensen krijgen weer meer energie, inspiratie, motivatie en creativiteit. De lente is een geweldig seizoen. Dus waarom zouden we de lente niet een beetje binnenhalen op kantoor? Hoe u dit kunt doen leest u in deze blog.

1. Breng lente kleuren in het interieur
Deze lente zijn de trendkleuren: zand, beige en pasteltinten. De kenmerken van deze kleuren zijn zacht, licht en rustgevend. Heerlijk dus voor op kantoor. Ook al is er bij u op kantoor veel gebruik gemaakt van donkere kleuren, of is er gebrek aan daglicht: met deze lichte kleuren haalt u toch een beetje de zon in kantoor.

Durft u het wat gewaagder aan te pakken? Felle kleuren zijn ook perfect om het kantoorinterieur een vrolijke boost te geven. Denk aan de typische lente kleuren geel en groen. Een andere kleur die goed past bij de lente is goud. Deze kleur is mooi voor accessoires en zorgt voor een levendige uitstraling. Goud is heel mooi in combinatie met lichte kleuren zoals licht roze.

Hoe u deze kleuren in uw kantoor kunt verwerken zonder dat het eruit ziet als een kermis? Dat is heel simpel: door subtiele accessoires. Denk aan de potten van planten of vazen voor de bloemen. Een leuke poef in een knalkleur is ook ontzettend leuk of een vrolijke hangmattenkast in het groen, geel of andere knalkleur. Als u nog een stapje verder wilt gaan, kunt u ook kiezen voor een unieke bank of fauteuil in geweldige knalkleuren.

2. Groen en lentebloemen
Het positieve effect van planten en bloemen op kantoor is onmiskenbaar. Goed voor het humeur, concentratie en sfeer. De lente is een uitstekend moment om het groen op kantoor weer een flinke boost te geven. De planten of plantjes hoeven echt niet in saaie potten te zitten. Maak juist gebruik van kleur zoals één van de lente kleuren die we bovenstaand hebben benoemd. Dit geeft een speelse en vrolijke sfeer wat perfect past bij de lenteperikelen.

Bloemen die een prachtig teken zijn van het begin van het voorjaar, zijn tulpen en narcissen. Aangezien deze voor een prikkie te koop zijn bij de meeste supermarkten en bloemisten, kunt u prima een klein bosje meenemen voor op uw bureau of voor op de receptiebalie.

3. Lente accessoires voor op kantoor
Zoals eerder gezegd kan via accessoires keur in het kantoorinterieur gebracht worden. Deze lente wordt er veel gebruik gemaakt van gekleurd glas voor bijvoorbeeld vaasjes. Denk aan de kleuren groen, roze of blauw. Hier kunt u een bloem inzetten of een groen blad.

Bent u op zoek naar accessoires met een hele lange levensduur? Kies dan voor een stolp. Deze zien we nog steeds veel terugkomen. Een stolp wordt een leuke lente accessoire als u deze vult met schelpen, grote veren of cactussen.

4. Natuurlijke materialen
Kleur kan middels accessoires in het kantoorinterieur gebracht worden, de rest van het kantoormeubilair kan rustig gehouden worden. De woontrend van 2018 is vooral gericht op natuurlijke materialen. Denk aan houten kasten zoals een houten vakkenkast, draaideur kast of schuifdeur kast. Ook houten bureaus en vergadertafels zijn ontzettend hip. Hout is en blijft populair en tijdloos. Dat is niet voor niets, want hout geeft het kantoor meer sfeer en tegelijkertijd meer rust en warmte. Eigenlijk is hout op kantoor onmisbaar.