Is er ruimte op uw kantoor?

Ruimte is een ruim begrip. In eerste instantie denkt u wellicht aan fysieke ruimte. Maar ook ontspanning en geestelijk welzijn hebben met ruimte te maken. Deze beide ruimtebegrippen hebben invloed op elkaar.

Fysieke en psychosociale ruimte

De fysieke ruimte op uw kantoor is gevuld met meubilair. Kasten, bureaus, stoelen, computers, etc. Dat zijn stuk voor stuk middelen om het werk van uw medewerkers aangenamer te maken. En ze zijn ook nodig om hen sowieso het werk te kunnen laten uitvoeren.

De ruimte in het hoofd van uw medewerkers wordt mede beïnvloed door de mate van stress op het werk. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Er moet van tijd tot tijd ruimte zijn om aan andere dingen te denken. Ruimte om de gedachten te verzetten, bijvoorbeeld door een korte pauze bij de koffieautomaat of in de kantine.

Ruimte door ontspanning

Zowel op de werkplek, als bijvoorbeeld in de kantine is de kwaliteit van het meubilair van invloed op het geestelijk welzijn van de medewerker.

Als uw medewerker tijdens het werken met de computer in een ontspannen houding kan zitten, gaat de kwaliteit van het werk omhoog. Hij of zij ervaart geestelijke ruimte en kan beter nadenken, kan zich beter concentreren. En dat is dus weer goed voor de efficiency en uiteindelijk het bedrijfsresultaat.

Ruimte voor uw onderneming

Al met al heeft de ruimte een ongekende invloed op het welslagen van uw onderneming. Logisch dus, dat u als ondernemer aandacht besteedt aan de inrichting van de fysieke kantoorruimte.

De wetgeving m.b.t. ergonomie geeft enkele belangrijke spelregels voor de inrichting van uw kantoor. Dit betreft met name de fysieke ruimte. En ook de kleurstelling heeft (vooral op het psychologische vlak) invloed op de ruimte.

Creëer ruimte door kantoormeubilair van Designkantoormeubilair

Vooral op het gebied van de fysieke inrichting weet een specialist als Designkantoormeubilair mee te praten. Uitgaande van de achtergronden – zoals uw branche, uw bedrijfsvisie en uw bedrijfsgrootte – adviseren onze ervaren medewerkers u graag over de inrichting van uw kantoorruimte.