Hybride werken voor een modern kantoor

Sinds COVID-19 is er al redelijk wat veranderd in het bedrijfsleven. Het nieuwe normaal heet hybride werken. Waar moet een modern kantoor tegenwoordig aan voldoen om hierop in te spelen? En wat mag er niet ontbreken in een bedrijf met de blik op de toekomst? Denk hierbij aan flexplekken, duurzame producten en een juiste indeling voor hybride werkzaamheden. Lees verder om meer te weten.

Flexibele werkplekken

Een van de eigenschappen van hybride werken is dat niet iedereen altijd hetzelfde bureau heeft. Het kantoor wordt meer dan alleen een werklocatie. Bureaureserveringen en dynamische planning van werkruimten zullen vaker voorkomen. Het belang van de wijze van samenkomst zal voorop komen te staan. Het is daarom belangrijk dat werkplekken makkelijk aan te passen zijn. Denk hierbij aan goed instelbare bureaustoelen en zit-sta bureaus.

Duurzaam

Kantoormedewerkers willen niet langer werken in ruimtes met materiaal voor eenmalig gebruik of zonder natuurlijk licht. Ze eisen artikelen die voldoen aan ecologische voorschriften, zoals gerecyclede- of cradle to cradle producten; alles dat niet alleen invloed heeft op het milieu maar ook een positieve invloed op het mentale en fysieke welzijn. Bijvoorbeeld de keuze voor meer planten of moswanden. Moswanden hebben een dubbele functie: ze brengen de natuur naar binnen maar hebben eveneens een akoestische waarde. Ook de aanschaf van de bureaustoelen die een langere levensduur krijgen door terugkerend onderhoud is duurzaam. Interstuhl biedt een regeling dat iedere stoel bij het 3e  en 7e  levensjaar een onderhoudsbeurt krijgt. Daarnaast knapt Interstuhl gebruikte producten op en geeft ze een nieuw leven (Next Life).


Indeling kantoor

Het hybride werken verandert het gebruik van de ruimtes en de indeling ervan. Door het thuiswerken is de werknemer gewend geraakt aan een rustige werkomgeving, dit had een positieve uitwerking op de productiviteit. Om die reden zijn goede akoestiek en stilteruimtes belangrijke facetten voor een modern kantoor. Overleg kan zo plaatsvinden buiten de kantoortuin, telefoontjes kunnen gepleegd worden in stilteruimtes en als iemand ervoor wilt kiezen om in rust te werken is daar ook de mogelijkheid voor.

Ben u al klaar voor het hybride werken? Denk goed na over de mogelijkheden in uw eigen kantoor.