Het belang van goed ontvangstmeubilair

Het belang van goed ontvangstmeubilair

Het moment dat een klant, cliënt of bezoeker een eerste indruk vormt van uw organisatie, gebeurt al vanaf het moment dat ze het gebouw binnen lopen. Nog voordat ze u of iemand anders van uw bedrijf hebben gezien. Bewust of onbewust heeft de bezoeker binnen een paar seconde een oordeel gevormd over uw bedrijfspand. Hoe ze deze vormen? Door uw ontvangstmeubilair, decoratie en kleuren op de wanden in zich op te nemen. Al deze elementen vormen de sfeer en uitstraling van uw bedrijf. Onderschat het daarom nooit en lees hier hoe u een passende indruk maakt met uw receptiebalie of het ontvangstmeubilair in de wachtkamer of ontvangstruimte.

Wachtmeubilair in wachtkamers
Er zijn diverse soorten wachtkamers. Soms moeten bezoekers een korte tijd in de wachtkamer zitten, bijvoorbeeld bij een tandartsen- of huisartsenpraktijk. Soms wordt een wachtkamer gebruikt om belangrijke klanten op te vangen. Deze twee soorten wachtkamers hebben een heel ander doel en dragen ook een andere sfeer uit. Het is belangrijk dat uw wachtruimte uitstraalt wat voor bedrijf u bent, wat het doel is van de wachtruimte (indruk maken, functioneel doel etc.) en dat de bezoeker zich op zijn/haar gemak voelt.

Wanneer er geregeld mensen in uw wachtruimte zitten, is het wellicht belangrijk dat u wachtmeubilair kiest dat praktisch en comfortabel is. Daarnaast moet u misschien ook bekijken hoe u de ruimte functioneel kunt inrichten. Als laatste is het belangrijk dat het wachtmeubilair makkelijk is schoon te maken, duurzaam en slijtvast is. Denk bijvoorbeeld aan wachtbanken of een wachtbank met tafelblad. Er zijn diverse wachtbanken te verkrijgen, van kunststof, tot hout of gestoffeerd.

Ontvangstruimte met lounge meubilair
Een ontvangstruimte is eigenlijk iets anders dan een wachtkamer. In een ontvangstruimte ontvangt u klanten. In deze ruimte is sfeer en comfort belangrijk. De klant moet tot rust komen en zich op zijn/haar gemak voelen. Tevens kan de ruimte ook gebruikt worden door werknemers om even te relaxen. Over het algemeen is het best toegestaan om aan deze ruimte een groter budget te besteden door te kiezen voor mooi, kwalitatief en comfortabel ontvangstmeubilair. Ben overigens ook niet bang om wat kleur in de ruimte te brengen. Goede opties voor lounge meubilair zijn bijvoorbeeld:
– Een zitbank van kunststof leer (verkrijgbaar in meerder kleuren)
– De kwalitatieve en moderne Bank Accord waarbij u zelf de kleurencombinatie kunt samenstellen
– De unieke Pinto bank rond, een prachtige ronde bank waarmee u zeker indruk maakt
– De Zitbank Aura, een unieke zeer moderne design bank met mooie ronde en strakke vormen.

Naast een mooie wachtbank, staat fauteuils of akoestische banken ook altijd erg goed in ontvangstruimtes.

Receptiebalie
In elke organisatie speelt de locatie en uitstraling van uw receptiebalie een cruciale rol in het maken van die eerste indruk. Allereerst is het erg belangrijk dat bezoekers direct weten waar ze naartoe moeten. Een receptiebalie dient dus goed in het zicht te zijn zodra men binnen loopt.

Er zijn diverse balies verkrijgbaar. Denk aan grote of kleine balies, half ronde balies of lange balies. Daarnaast heeft u ook een grote keuze uit materialen. Denk aan hout, glas of kunststof. Bekijk altijd goed of de balie past bij het imago van uw bedrijf. Is het nodig dat er een receptioniste makkelijk achter kan werken? Houd hier dan ook rekening mee tijdens uw aanschaf!

Aankleding
Het ontvangstmeubilair en een mooi passende receptiebalie zijn een mooie en belangrijke basis van de uitstraling van uw bedrijf, maar vergeet daarnaast het belang van aankleding niet. Aankleding kunt u toevoegen in de vorm van:

– Planten
– Mooie kapstok
Vitrine kasten
Vloerlampen
– Kunst
– Accessoires
– Goed kleurgebruik