Een nieuwe bureaustoel kopen, waar moet u op letten?

Een nieuwe bureaustoel kopen, waar moet u op letten?

Een goede bureaustoel is noodzakelijk voor iedere werknemer. De juiste stoel voorkomt klachten als een stijve nek, verkrampte schouders en pijn in uw onderrug. Veel (kleinere) bedrijven schaffen de eerste de beste stoel aan die ze tegenkomen, zonder er rekening mee te houden of deze wel ergonomisch is. Niet zo gek, want een goede stoel kost meer geld dan een stoel die u voor een paar tientjes bij de lokale bouwmarkt koopt. Maar waar moet u op letten als u wél een goede bureaustoel voor uw medewerkers wilt aanschaffen?

Uitproberen
Het beste is om een stoel uitgebreid te testen voordat u ‘m koopt. In onze working showroom laten we u graag diverse stoelen testen zodat u de perfecte stoel heeft die bij u past. Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak te maken.

Wat is de beste zithouding?
Ook iets om rekening mee te houden als u bureaustoelen aanschaft, is of de stoel een optimale zithouding mogelijk maakt. Kan de stoel zo afgesteld worden dat u uw voeten stevig op de grond kunt zetten, uw knieën in een hoek van 90 graden staan en uw rug goed ondersteund wordt.

Verstelbare onderdelen
Een goede bureaustoel is helemaal op uw lichaam af te stellen. Zo is bijvoorbeeld de hoogte van de zitting aan te passen. Een te lage zitting kan zorgen dat u last krijgt van uw rug en zelfs een opgeblazen gevoel veroorzaken (omdat de darmen afgekneld worden). Naast de hoogte, is ook de vorm van de zitting belangrijk. Een ronde rand zorgt ervoor dat u geen last krijgt van een vervelende druk aan de achterkant van uw benen. Bij een goede stoel zit er ook wat ruimte tussen de rand van de bureaustoel en uw knieën. Deze ruimte zorgt er voor dat uw bloedcirculatie niet afgekneld wordt. Sommige zittingen kunnen ook kantelen. Dit kan nuttig zijn omdat u dan regelmatig gemakkelijk uw zithouding kunt aanpassen. Ook een verstelbare rugleuning is erg belangrijk omdat u hiermee zorgt voor de juiste zithoek. Is de hoek tussen de rugleuning en de zitting te schuin, gaat u schuiven op uw stoel waardoor u sneller onderuitgezakt op de bureaustoel zit. Met mogelijk zelfs rugpijn als gevolg. De ideale zithoek is een waarde tussen de 95 en 105 graden. Tot slot is er ook de lendensteun. Deze is van zeer groot belang omdat tijdens het zitten de lendenwervels enorm belast worden. Als medewerkers last krijgen van hun rug, is het in ongeveer 75 procent van de gevallen op deze plek. Belangrijk dus om te zorgen voor een verstelbare lendensteun

Wel of geen armleuningen?
Of u voor een bureaustoel met of zonder armleuningen kiest, is totaal afhankelijk van het type werk dat u doet. Als u veel achter een bureau zit, is het waarschijnlijk prettiger om een bureaustoel met armleuningen te kiezen. Staan medewerkers regelmatig op of zijn de werkzaamheden afwisselender, dan kan een stoel zonder armleuningen ook de voorkeur hebben. Gaat u voor een stoel mét armleuningen, zorg er dan voor dat deze ook in hoogte en breedte verstelbaar zijn.

De poten: een ondergeschoven kindje
Hoewel het onderstel van een bureaustoel vaak niet veel aandacht krijgt, is het toch een belangrijk onderdeel. Kiest u bijvoorbeeld voor rollende stoelen met zwenkwieltjes? Of toch met vijf poten. Voor welk onderstel u kiest, is afhankelijk van de ondergrond van de kantoorruimte. Bureaustoelen met vier poten zijn over het algemeen minder gewenst, omdat deze sneller de neiging hebben om te kantelen en zelfs om te vallen.

De prijs
Natuurlijk is ook de prijs van een bureaustoel niet onbelangrijk. U wilt het beste voor uw medewerkers, maar wel tegen de meest gunstige prijs. Daarom is het verstandig om uw budget voor een stoel goed onder de loep te nemen. Weeg daarbij ook het gebruik af. Een stoel van een paar honderd euro lijkt misschien duur, maar als u bedenkt hoeveel tijd u of uw medewerkers erop zullen zitten, valt dat toch mee.

In onze webshop vindt u een ruim aanbod aan ergonomische bureaustoelen tegen een aantrekkelijke prijs.