Een bureaustoel kopen? Deze tips helpen u op weg

Een bureaustoel kopen? Deze tips helpen u op weg

Een bureaustoel kopen die past binnen het budget is een investering in de gezondheid en productiviteit van uw medewerkers. Maar wat maakt een bureaustoel nou een goede stoel? We verzamelden een aantal punten waar u tijdens de aankoop van één of meerdere bureaustoelen op kunt letten.

Tip 1: een goede stoel heeft een volledige rug
Bureaustoelen zijn essentieel als u wilt dat uw medewerkers productief zijn en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan kwaaltjes en pijntjes door een slechte stoel. Een goede stoel is daarom comfortabel en biedt ondersteuning aan de hele rug. Idealiter is de stoel ook op verschillende manieren te verstellen, onder andere in hoogte en hellingsgraad en is ook de positie van de lendensteun aan te passen.

Tip 2: een goede bureaustoel heeft een waterval-rand
Een waterval-rand is een belangrijk onderdeel van een ergonomische bureaustoel. Het helpt de druk op de bovenbenen te verlichten, doordat de stoel aan de voorkant naar beneden toe afloopt (zoals een waterval). Ook is het belangrijk dat het zitvlak zo gevormd is dat het gewicht optimaal verdeeld wordt én comfortabel is om op te zitten. De zijkanten van de zitting moeten zacht aanvoelen.

Tip 3: gewrichten moeten comfortabel kunnen steunen op 90 graden
Een belangrijk signaal dat een bureaustoel niet optimaal is, is als de hoeken van heupen, knieën en enkels niet comfortabel op 90 graden liggen. Is dit niet het geval? Dan is de stoel te lang óf te kort en kunt u beter voor een ander model kiezen of de stoel aanpassen naar uw lichaam.

Tip 4: de juiste bekleding
Ook de bekleding van een bureaustoel is belangrijk. In de meeste situaties geldt: ademender is beter, zeker als u dag in dag uit op de stoel zit. Een schurende, irriterende of jeukende bureaustoel wekt namelijk alleen maar irritatie op. Een ademende rugleuning met een beetje textuur is voor veel situaties de beste keuze.

Tip 5: een goede bureaustoel is aanpasbaar
Eén van de belangrijkste eigenschappen van een ergonomische bureaustoel, is dat hij op verschillende manieren aan te passen moet zijn. Zo moet de zitting zonder problemen naar boven en naar beneden kunnen en ook gemakkelijk kunnen kantelen. Dit helpt om uw houding goed te houden als u de hele dag op uw bureaustoel doorbrengt. Het is ook belangrijk dat u deze aanpassingen gemakkelijk kunt doen, zonder dat daar gereedschappen voor nodig zijn.

Tip 6: de zitting moet passen
Als het zitvlak van de bureaustoel te groot of te hoog is, kan de rugleuning van de stoel z’n werk niet goed doen. Bij een te groot zitvlak, gaan mensen namelijk meer naar voren leunen om te zorgen dat hun voeten comfortabel op de grond kunnen staan. Hierdoor wordt de rugleuning niet tot nauwelijks gebruikt, waardoor de ruggengraat een onnatuurlijke houding aanneemt. Met alle vervelende gevolgen van dien…

Tip 7: de juiste stoel voor uw armen en schouders
Grote kans dat, wanneer u een bureaustoel test, u vooral rekening houdt met hoe de stoel zit en of de rugleuning comfortabel is. Maar iets wat minstens net zo belangrijk is, is hoe de stoel aanvoelt in uw armen en schouders. De armleuningen moeten op zo’n hoogte staan dat uw ellebogen er in een hoek van 90 graden op kunnen rusten. Hiermee voorkomt u klachten aan uw schouders, ellebogen en polsen.

Bent u benieuwd welke ergonomische bureaustoel het beste bij u en uw medewerkers past? Neem contact op met onze klantenservice. We geven u graag een passend advies.