7 simpele stappen om uw gezondheid te verbeteren op de werkvloer

7 simpele stappen om uw gezondheid te verbeteren op de werkvloer

Het is geen geheim dat een gezond lichaam zich vertaalt naar een gezonde geest. En die gezonde geest zorgt weer voor meer productiviteit op de werkvloer. Maar door onze drukke schema’s en volgeboekte agenda’s wil persoonlijke gezondheid nog wel eens onderaan onze to-do list belanden. Aandacht besteden aan een gezondere levensstijl lijkt misschien tijdrovend, maar kleine veranderingen op dit gebied kunnen bijvoorbeeld uw focus op andere aspecten in uw leven vergroten. En zo bereikt u meer én op een gezondere manier.

Gezondheid op de werkvloer is belangrijker dan ooit. Iedereen lijkt altijd maar aan het werk te zijn. Hoewel de recente ontwikkelingen op het gebied van het nieuwe werken natuurlijk wel hoopgevend zijn. Mensen die hun eigen schema kunnen indelen, zijn gezonder. Maar de eerste stappen zijn vaak het moeilijkst. In dit artikel geven we u 7 manieren waarop u uw gezondheid meer prioriteit kunt geven.

1. Start de dag met een ontbijt, hoe druk u ook bent
Een goed ontbijt voorkomt niet alleen dat u onnodig uitvalt naar collega’s, maar is ook essentieel om uw bloedsuikerspiegel op pijl te houden gedurende de rest van de dag. Omdat het gat tussen het avondeten en het ontbijt het langste is, heeft uw eerste maaltijd van de dag het meeste invloed op de manier waarop uw stofwisseling werkt. Daarnaast zorgt het overslaan van uw ontbijt er ook voor dat u later op de dag meer gaat eten, wat uiteindelijk toename van uw gewicht en andere gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Een goed ontbijt geeft u meer energie en zorgt dat u scherper van geest bent. Het proberen waard!

2. Fiets of loop naar uw werk
Sla twee vliegen in een klap door van uw reis naar kantoor een workout te maken. Is het kantoor te ver om te fietsen of te lopen? Overweeg dan eens het openbaar vervoer. Uit onderzoek blijkt dat mensen die met het openbaar vervoer reizen, eigenlijk zonder extra beweging al aan de aangeraden 30 minuten bewegen per dag komen.

3. Neem een gezonde lunch mee
Hoewel de kroketten uit de kantine misschien aantrekkelijk klinken, is het een stuk gezonder (en goedkoper) om zelf uw lunch van thuis mee te nemen. Op die manier heeft u zelf meer de controle over de grootte van de porties én de inhoud van uw lunch.

4. Eet niet achter uw bureau
Het is misschien een verleidelijke optie als u het druk hebt, maar uw lunch achter uw bureau eten is geen goed idee. Het lijkt misschien alsof u tijd bespaart, maar eigenlijk is het heel slecht voor uw productiviteit omdat u uw brein niet de broodnodige rust gunt. Daarnaast is een lunchpauze een goed moment om te socializen met collega’s en dat is weer goed voor uw humeur. Zelfs een pauze van 30 minuten geeft u nieuwe energie en focus om weer verder te gaan waar u gebleven was.

5. Neem elk uur kleine pauzes
Het is normaal om aan uw computerscherm vastgeplakt te zitten als er een deadline nadert, maar u krijgt meer gedaan als u gedurende de dag korte pauzes neemt. Eens per uur een pauze zorgt dat het brein niet verslapt, u creatiever bent en dat u met meer energie verder kunt gaan aan uw taak. Opstaan van uw bureau en een rondje lopen helpt de bloedcirculatie en breekt de dag.

6. Drink veel water
Het menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit water, dus het is belangrijk om voldoende te drinken. Uit onderzoek blijkt dat zelfs een klein tekort aan water een negatief effect heeft op uw humeur, concentratievermogen en algehele gezondheid.

7. Vervang koffie door natuurlijke thee
Grijpt u zo halverwege de middag naar koffie om een dip te voorkomen? Neem in plaats daarvan eens een kop natuurlijke thee. Deze natuurlijke theesoorten, zoals bijvoorbeeld groene thee, zitten vol anti-oxidanten die het immuunsysteem een boost geven.

Al deze zeven punten dragen bij aan een gezonder leven. Het kan moeilijk zijn om uw levensstijl drastisch om te gooien en het begin is altijd moeilijk. Begin daarom bijvoorbeeld met één van de zeven punten op deze lijst en zorg dat dat punt een gewoonte wordt. Zo wordt u stap voor stap gezonder.