5 tips voor de inrichting van het ideale kantoor aan huis

5 tips voor de inrichting van het ideale kantoor aan huis

Nu steeds meer mensen gedeeltelijk of zelfs compleet vanuit huis werken, wordt de inrichting van het kantoor aan huis steeds belangrijker. Deze tips helpen u met de inrichting van de ideale werkplek aan huis.

 De inrichting van een werkplek in huis laat in veel gevallen flink wat te wensen over. Bedrijven zien het niet als prioriteit en medewerkers zelf willen vaak niet te veel geld uitgeven aan hun kantoor aan huis. Het resultaat? Mensen werken regelmatig met hun laptop op de bank omringt door tal van afleidingen. En als er wél een kantoor is, is de omgeving of het gebruikte meubilair vaak niet ideaal. Dat moet anders kunnen!

Uw effectiviteit en productiviteit als u thuiswerkt, heeft een steeds grotere invloed op uw prestaties. Als u productief wilt zijn, dan is het verstandig om aandacht te besteden aan deze onderdelen voor uw thuiswerkplek.

Kies de juiste plek

Denk goed na over de plek die u aanwijst als werkplek. Misschien heeft u niet de mogelijkheid om een complete kamer om te bouwen tot kantoor en in sommige gevallen hoeft dat ook helemaal niet. Heeft u een ruimte die relatief weinig gebruikt wordt? Zoals een wasruimte, serre of misschien zelfs een deel van een slaapkamer? Zo’n ruimte is gemakkelijk op te delen door bijvoorbeeld een gordijn op te hangen voor een visuele scheiding van de ruimte. Die scheiding is belangrijk, omdat u daarmee dat specifieke deel van de ruimte aanwijst als werkplek.

Voeg een beetje groen toe

Planten hebben een positief effect op uw algehele gemoedstoestand én uw productiviteit. Niet zo gek dus dat steeds meer kantoren groen toevoegen aan hun werkruimtes. Hetzelfde kunt u in uw kantoor aan huis doen. Plaats een aantal planten in uw kantoor om gebruik te maken van de voordelen.

Kies voor een professionele inrichting

Er zit een groot verschil in kwaliteit tussen het kantoormeubilair dat op veel kantoren gebruikt wordt en dat wat voor thuisgebruik verkocht wordt. Investeren in kwalitatief beter meubilair en tools als een printer, beeldscherm etc. voorkomt stress en zorgt ervoor dat u op dezelfde manier kunt werken als dat u op kantoor zou doen.

Chaos vs. georganiseerd

Het is lastig om gefocust te blijven als u omringt bent door rondslingerende papieren en andere rommel. Kies daarom een manier om orde aan de brengen in de chaos. Maar let op, uit onderzoek van de Universiteit van Minnesota blijkt dat er een sterke correlatie is tussen wanorde en creativiteit. Dus als u een creatief beroep hebt, kan een beetje chaos u misschien zelfs vooruithelpen.

10 must-have items voor ieder kantoor aan huis

Wat heeft u in ieder geval nodig als u werkt vanuit huis?

  1. Computer
  2. Snel internet
  3. Printer
  4. Telefoon
  5. Ergonomische bureaustoel
  6. Stevig bureau (idealiter een zit-stabureau)
  7. Een kast of andere manier om papieren te organiseren
  8. Whiteboard of prikbord
  9. Kantoorbenodigdheden als pennen, notitieblokken, printpapier, paperclips etc.
  10. Items om het kantoor ‘aan te kleden’, zoals planten, inspirerende quotes of foto’s

 

Heeft u hulp nodig met het inrichten van uw kantoor aan huis? Onze medewerkers adviseren u graag. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.